Nytt fritidshus på tomten

Jag har byggt ett nytt fritidshus på tomten och det var ett roligt projekt som äntligen är klart och nu kan jag njuta av mitt nya fritidshus. Jag måste säga att det verkligen blev snyggt och jag är jätte nöjd. Det blev lite dyrare än jag hade räknat med men så brukar det ju alltid bli. Det var främst inredningen som drog i väg faktiskt och det är ju typisk mig. Men det var det värt för det blev faktiskt väldigt snyggt.

Det här med att bygga ett fritidshus på tomten är något som jag har funderat på länge nu men det har inte blivit av. Det är ju ett ganska stort projekt och jag har väl känt att det inte har varit läge tidigare men nu kändes det som att jag inte ville vänta längre med projektet och när man känner att man verkligen är sugen på att sätta igång så ska man inte vänta längre.

Det första jag gjorde var att kolla runt på tomten efter det perfekta stället att bygga huset på och sedan gäller det att bygga ett fritidshus som får plats. Lyckligtvis så har jag en ganska stor tomt så det var inga problem. Jag var tvungen att såga ner några träd som var i vägen bara.

Sedan var det dags att välja ut en fritidshus byggsats som man kan montera snabbt och enkelt. Jag hittade en sida med många olika fritidshus i olika prisklasser (Byggsats för Fritidshus - Billiga priser). Jag valde mellan olika Attefallshus och timmerstugor. Nedan är bra länkar om man vill hitta bra priser på Attefallshus eller timmerstugor byggsater

Köp Attefallshus byggsats till bra pris
Pris på timmerhus och timmerstuga byggsats

När jag hittat ett fritidshus som jag verkligen fastnat för så var det bara att beställa hem byggsatsen från byggmax och byggsatsen levererades direkt till dörren efter en vecka ungefär.

Under tiden så var det dags att börja med själva grunden för huset och då börjar man med att gräva bort allt lös jord och sedan fyller man med krossad sten eller grus. Sen snickrar man ihop en gjutform och fyller med betong.

Själva byggsatsen gick väldigt enkelt att montera faktiskt och det tog inte så lång tid. Det roligaste var nästan att måla huset för det gjorde så stor skillnad. Huset blev verkligen fint med lite färg.